Selecteer een pagina

De SRPN (Samenwerkende Reumapatiëntenorganisaties Nederland) heeft een manifest aangeboden aan EULAR PARE. Daarin wordt benadrukt dat de SRPN aangesloten dient te zijn bij  EULAR PARE, de delegatie van Europese patiëntenorganisaties EULAR (European League against Rheumatism)

De SRPN wil de Europese vertegenwoordiging van reuma patiëntenorganisaties uit Nederland een  breder draagvlak geven. Momenteel zijn 95% van de mensen met een vorm van reuma in Nederland vertegenwoordigd in de SRPN.

Kennis
Doordat de SRPN nog niet is aangesloten bij EULAR PARE, wordt de kennis vanuit EULAR PARE nu onthouden aan de grootste groep mensen met een reumatische aandoening in Nederland. Andersom is het een gemiste kans dat vanuit de Nederlandse reumapatiëntenorganisaties kennis en expertise niet gedeeld kan worden met EULAR PARE.

Manifest
Het manifest is ondertekend door 12 landelijke en 63 lokale reumapatiëntenverenigingen en wordt ondersteund door de Nederlandse Vereniging van Reuma Verpleegkundigen (V&VN) de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) en de Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie (NHPR). De Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) geeft in het manifest aan dat de grootste patiëntenorganisatie in Nederland lid zou moeten zijn van EULAR PARE.

Bekijk manifest

Share This